پاسخ به سوالات رایج درباره بریس های ارتودنسی
بریس های ارتودنسی همان ابزار هایی هستند که دندانپزشک ها برای مرتب کردن دندان ها و اصلاح مشکلات فکی از آن استفاده می کنند. بریس ها از براکت سیم و بند تشکیل می شوند. و انواع مختلفی دارند که هر کدام در موقعیت هایخاصی کاربرد دارند. در اینجا به طور مفصل به پاسخ سوالات رایج درباره بریس های ارتودنسی می پردازیم.
بریس های ارتودنسی انواع و کاربرد های آن
بریس های ارتودنسی وسیله های مخصوصی هستند که ارتودنتیست ها یا دندانپزشکان، برای نظم دادن به دندانهای نامنظم و درمان انواع مال اکلوژن ها از آن استفاده میکنند.در حقیقت بریس ها همان دستگاه هایی هستند که به کمک آنها دندان ها به جای مناسب خود هدایت می شوند. بریس ها به صورت ماهانه توسط دندان پزشک تنظیم می شوند و جنس آنها همیشه فلزی نیست،گاهی بریس ها از جنس سرامیکی شفاف نیز هستند که از آنها برای افرادی که مایل نیستند ارتودنسی آنها جلب توجه کند استفاده می شود.
بریس های ارتودنسی انواع مختلفی دارند با کاربرد های مختلف،که تنها پزشک معالج شما میتواند تشخیص دهد کدام بریس برای موقعیت دندان های شما مناسب است.
در اینجا سعی داریم به انواع بریس و کاربرد های آن بپردازیم.
- بریس ها ثابت فلزی: که از جنس فولاد ضد زنگ و با کیفیت ساخته می شوند. امروزه بریس های فلزی بسیار کوچکتر و راحت تر سایر بریس ها هستند.
- بریس های متحرک و نامرئی( اینویزیلاین ): که مجموعه ای از پلاک های نگهدارنده سفارشی هستند و کاملا به صورت نامرئی به مرتب کردن دندان های شما می پردازند.
- بریس های ثابت دیمون: به شکلی طراحی شده است که خود تنظیم هستند و تعداد مراجعه به دندانپزشک را کاهش میدهند.
- · بریس ثابت لینگوال: که کاملا به شکل منحصر به فرد، پشت دندان ها نصب شده و غیر قابل مشاهده نیستند.
- میزان اثر بخشی هر کدام از این بریس ها به میزان توجه و اطاعت از دستورالعمل ها و مراجعه مرتب به دندان پزشک بستگی دارد. همچنین بریس های ارتودنسی از اجزایی تشکیل شده اند. که عبارتست از براکت، بند، سیم قوس دار ارتودنسی، هدگیر، الاستیک ها، اسپیسر ها، فضای نگهدارنده، باکال تیوب، اسپرینگ. که لزوما از همه آنها همزمان استفاده نمی شود، بلکه دکتر معالج در صورت نیاز از آنها استفاده می کند.
بریس های ارتودنسی چگونه اثر می کنند؟
ساختمان بریس ها به شکلی است که یک دستگیره روی دندان ها ایجاد می کند که به وسیله آن، دندان ها جابجا می شوند. همانطور که می دانیم دندان ها مستقیم روی استخوان فک قرار ندارند بلکه فضایی بین دندان ها و فک وجود دارد که ریشه دندان در آنجا است. بریس ها با اعمال فشار طولانی مدت، دندان ها را در این فضا به حرکت در می آورد.
بریس های ثابت از براکت، سیم و بند تشکیل می شوند. براکت ها : در واقع همان نگین هایی هستند که روی دندان با چسب مخصوصی وصل می شوند. سیم: نصف بار درمان ارتودنسی را به دوش می کشد و دندان ها را به مسیر مشخص هدایت می کند. بند ها: حلقه های لاستیکی هستند که به دندان عقبی وصل شده که خود نوعی تکیه گاه برای بریس محسوب میشوند.
بریس ها بافشار ثابت و طولانی مدت بر دندان ها باعث جابجایی آنها می شود. حتی استخوان فک هم به مرور زمان خود را با این تغییر و فشار ها هماهنگ می کند.
نحوه چسباندن براکت ها بر روی دندان ها
برای چسباندن براکت ها بر روی دندان حتما باید دندان ها تمیز و خشک شوند و محل مورد نظر را با چسب آغشته نمودو با تاباندن نوری آبی رنگی، چسب را روی دندان فیکس و براکت ها را روی دندان ها وصل می کنند.
بعد از نصب بریس های ارتودنسی چه مراقبت هایی لازم است؟
بعد از انجام ارتودنسی دندان، فرد تا چندین ساعت احساس ناخوشایندی دارد و در جویدن و بلع غذا نیز دچار مشکل می شود. که این امری کاملا طبیعی است حتی احساس درد در فک، سر و دندان ها هم وجود دارد. که با مسکن ها مانند ایبوپروفن یا استامینوفن و همچنین پیروی از رژیم غذایی مناسب قابل کنترل است. این احساس های ناخوشایند بعد از هربار تنظیم شدن بریس ها توسط پزشک تکرار میشوند.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Comments