قالب گیری ارتودنسی - دکتر مرتضی عشاق
قالب گیری ارتودنسی در واقع برای ساخت تجهیزات ارتودنسی و انجام معاینات دندانها انجام می شود. این کار یک دقیقه به طول می انجامد و از مواد مخصوصی استفاده می شود.
از قالب گیری ارتودنسی برای ثبت کردن دقیق فرم دندان ها، قالب فک بالا و پایین بیمار استفاده می شود. برای اینکه این کار صورت پذیرد، بسیاری از پزشکان ماده ای به نام آلژینات را مورد استفاده قرار می دهند. قالب گیری در ارتودنسی پیش از درمان، برای درج شرایط بیمار استفاده می شود. این مورد به عنوان یکی از مراحل درمان ارتودنسی مدنظر قرار می گیرد. در این محتوا سعی کرده ایم تا مراحل و شیوه قالب گیری ارتودنسی را به صورت خلاصه و مفید برای شما شرح دهیم.
بعد از آنکه دندانپزشک متخصص دهان و دندان وضعیت بیمار را مورد بررسی قرار داد و مشاوره های لازم صورت گرفت، از دندان های بیمار رادیوگرافی انجام می گیرد. در مرحله بعد، عمل قالب گیری ارتودنسی دندان های بیمار شروع می شود. این قسمت برای ثبت وضعیت دندان های بیمار پیش از شروع درمان می باشد و البته بسیار آسان و سریع است.
اگر در زمانی که این مرحله انجام می شود احساس حالت تهوع به شما دست داد، پیشنهاد می کنیم آرامش خود را حفظ کنید و از بینی خود تنفس کنید. قالبی که درنهایت از دندان های بیمار گرفته می شود به قسمت لابراتوار ارسال می شود تا با استفاده از گچ پزشکی برای شما کست را آماده کنند.
شیوه قالب گیری ارتودنسی
برای اینکه قالب گیری ارتودنسی انجام شود، از تری اندازه دهان بیمار استفاده می گردد. در قسمت اول، با ماده آلژینات تری پر شده، بعد از آن متخصص ارتودنسی تری را درون دهان بیمار قرار می دهد. این قسمت امکان دارد برای شما کمی نگران کننده باشد. در ارتودنسی دندان ها، قالب گیری دندان ها اول از فک پایین و بعد فک بالا صورت می پذیرد. بعضی وقت ها ممکن است در این مرحله احساس کنید که ماده آلژینات به گلوی شما وارد شده است. اما باید بگوییم که این اتفاق رخ نداده است. تری باید توسط پزشک، درون دهان شما نگه داشته شود تا ماده آلژینات قالب دندان های شما را جذب خود کند. بعد از آن دکتر می تواند تری را از درون دهان شما خارج نماید.
قالب گیری در صورتی که به خوبی انجام پذیرد، تمام قسمت های عقب دهان شما را هم شامل می شود. از این رو در صورتی که احساس می کنید این ماده به گلوی شما وارد شده است کاملا طبیعی است. پیشنهاد می شود برای برخورداری از حس خوب، زمانی که قالب گیری ارتودنسی انجام می شود، حواس خود را کاملا پرت کنید. این مرحله تنها یک دقیقه زمان می برد. بعد از سفت شدن ماده آلژینات، اثر لثه و دندان روی آن به جا می ماند. بعد از آن، متخصص ارتودنسی گچ مخصوص را درون قالب می گذارد تا از دندان های شما برای معاینات و ساخت تجهیزات مورد نیاز استفاده کند.
نکات مهم در زمان قالب گیری ارتودنسی
در این قسمت از مطلب، نکاتی مهم که باید در زمان قالب گیری ارتودنسی رعایت شوند را به شما یادآور می شویم.
- در صورتی که احساس رفلکس شدید داشتید، حتما به متخصص خود این موضوع را بگویید.
- مرتب آب دهان خود را قورت ندهید. در صورتی که بزاق شما روی دستمال بریزد ایجاد مشکل نمی شود، اما اگر بزاق را قورت دهید احساس حالت تهوع خواهید داشت.
- در زمان قالب گیری، بجای تنفس از راه دهان، از بینی تنفس کنید.
- سعی کنید تری را در دهان خود تحمل کنید. تحمل آن برای یک دقیقه کار آسانی است اما خارج کردن آن از دهان کثیفی و دردسر زیادی به همراه دارد. اگر آن را زودتر از دهان خارج کنید قالب گیری صورت نمی گیرد و این مرحله مجددا باید تکرار شود.
کلام آخر
این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که قالب گیری دندان عملی بسیار آسان اما مهم می باشد. این قسمت تنها یک دقیقه طول می کشد پس سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Comments