بلاگ

تخمین زمان مطالعه 2 دقیقه (478 کلمه)

درمان ارتودنسی با ضربه گیر لب یا لیپ بامپر

zarbegir

استفاده از ضربه گیر لب یا لیپ بامپر ( lip bumper) بخش مهمی از درمان ارتودنسی در بسیاری از بیماران است. ضربه گیر لب یک وسیله ارتودنسی داخل دهانی است که برای ایجالد فضا برای دندانهای پایینی طراحی شده است و با حرکت دادن دندانهای عقبی به عقب دهان یا امکان جلوتر آمدن دندانهای جلویی، فضا را باز میکند. در برخی از موارد هم از این وسیله برای جلوگیری از عادت جمع کردن لب پایین استفاده میشود تا این عادت مانع همراستا شدن دندانهای پایینی نشود. 

در ابتدا ضربه گیر لب فقط از نوع ثابت بود اما اکنون هم نوع ثابت و هم غیر ثابت آن که هنگام مسواک زدن از دهان خارج میشود، وجود دارد. گاهی نیز از بیمار خواسته میشود فقط شبها ضربه گیر لب را بگذارد تا حرکتی که دندانها در طول روز داشته اند، حفظ شود.

استفاده از ضربه گیر لب چگونه است؟

در ابتدا ممکن است احساس عجیبی در لب پایین داشته باشید و متوجه شوید لب پایینی تان کمی برامده تر شده است. به مرور زمان دندانها عقب حرکت میکنند و لب دوباره به حالت قبل برمیگردد. دندانهای عقبی که حلقه فلزی دورشان انداخته شده است، در چند روز اول پس از تنظیم، ممکن است درد بگیرند یا حساس شوند چون به آنها فشار وارد میشود. این درد یا فشار فروکش میکند و برطرف میشود. اگر ضربه گیر لب ثابت داشته باشید ممکن است ذرات غذا بین ضربه گیر و لثه یا دندانها گیر کند. در این صورت باید از ارتودنتیست روشهایی برای تمیز کردن موثرتر دهان سوال کنید. با برخی ابزارها مثل مسواک بین دندانی (فرچه کوچک مخروطی شکل) راحت تر میتوانید فواصل بین دندانها و ضربه گیر را تمیز کنید. 

 در مدتی که ضربه گیر لب داریم، چه کارهایی نباید بکنیم؟ 

باید این وسیله را تمام وقت استفاده کنید و هنگام غذا خوردن و خوابیدن نیز در دهانتان باشد مگر این که دستور ارتودنتیست چیز دیگری باشد.
اطراف حلقه فلزی دندانهای عقبی و پشت ضربه گیر را خوب مسواک بزنید.
هر بار که دندانپزشک ضربه گیر را در می آورد، دندانها و لثه تان را خوب مسواک بزنید و تمیز کنید.
اگر پس از مدتی، تنها استفاده شب هنگام از آن کفایت میکند، باید هر شب آن را در دهان بگذارید و مراقب باشید فراموش نکنید وگرنه ممکن است نتیجه زحمتهایتان بر باد برود. اگر شبی فراموش کردید ضربه گیر لب را بگذارید، روز بعد آن را استفاده کنید.
برای رفع درد در چند روز اول میتوانید مسکن بخورید.

در مدتی که ضربه گیر لب در دهان داریم، چه کارهایی نباید بکنیم؟
آدامس، تافی، کارامل، شکلاتهای چسبنده و پاستیل در این زمان نخورید.
مراقب باشید ضربه گیر را نکشید و نپیچانید چون ممکن است باعث شل شدن حلقه فلزی دور دندانها شود. برای در آوردن آن باید نیرویی که به دو طرف آن وارد میکنید یکنواخت باشد. با ملایمت ضربه گیر را بلغزانید و بیرون بیاورید.

مطالب مرتبط

 

نظرات

نظري ارسال نشده است
default_blogger درمان ارتودنسی با ضربه گیر لب یا لیپ بامپر
عضو سایت هستید؟ وارد شوید
مهمان
چهارشنبه, 05 ارديبهشت 1403

تصویر امنیتی

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ortodonsi.com/

مطب های ارتودنسی دکتر مرتضی عشاق

چه موقع ارتودنسی کنیم

دانستنی های ارتودنسی

آیا می دانید اندازه دندانهای دائمی‌ ممکن است نسبت به اندازه فک خیلی بزرگ یا کوچک باشند؟ به عنوان مثال، اگر کودکی فک کوچک را از مادر و دندانهای بزرگ را از پدر به ارث برده باشد، دندانها در فک جا نمی‌‌شوند. آیا می دانید براساس پژوهشی که در نوجوانان 13-8 ساله ایرانی انجام شد، اصلی ترین علت ایجاد کننده ناهنجاری فکی، عقب بودن و کوچکی اندازه فک پایین می‌باشد؟

اطلاعات بیشتر

پرسش و پاسخ

آیا دستگاههای ارتودنسی موجب درد و ناراحتی می شوند؟

مرتضی عشاق درمانهای ارتودنسی دردی مانند درد تزریق ندارند بلکه فقط برای یک تا دو روز بعد از هر ویزیت، دندانها کمی حساس می شوند. به مرور که درمان ارتودنسی پیش می رود از این حساسیت نیز کاسته می شود. در مواردی که این حساسیت در 2-1 روز اول آزار دهنده باشد می توان از استامینوفن استفاده نمود. هر چند در این موارد اگر دارویی نیز مصرف نشود پس از سپری شدن 2-1 روز این حساسیت خود به خود برطرف می شود.

اطلاعات بیشتر