ایجاد فاصله بین دندانها با بزرگی فرنوم لب
ساختار های متعددی در دهان مسئول نگه داشتن دندان ها در جای خود در داخل استخوان فک هستند و همگی با هم کار میکنند تا دندان ها عملکرد درستی داشته باشند. از جمله این ساختارها عضله هایی مثل فرنوم (ferenum) هستند. فرنوم یک عضله کوچک است که لب بالایی را به لثه وصل میکند و به بالا کشیدن لب هنگام لبخند کمک می کند.
اگر جلوی آینه بایستید و لب بالای خود را کنار بزنید، تکه بافت کوچک صورتی رنگ را می بینید که به لثه بالای دندان های جلو وصل شده است. گاهی اوقات ممکن است فرنوم بیش از حد رشد کرده و همانند مانعی بین دو دندان جلویی وسطی قرار بگیرد و باعث فاصله بین آنها شود
فرنوم تنها یکی از عوامل ایجاد فاصله زیاد بین دندان ها است و عوامل دیگری مانند مال اکلوژن، مکیدن انگشت یا جای خالی دندان نیز می تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود بنابراین اگر می خواهید بدانید علت مشکل فاصله بین دندان های تان بزرگی فرنوم است یا نه، باید دندانپزشک مراجعه کنید تا دهانتان را معاینه کند. اگر واقعا مشکل از بزرگی فرنوم باشد حتما باید طی یک عمل جراحی ساده به نام فرنکتومی، بخش اضافی آن برداشته شود.
فرنکتومی عمل جراحی کوچکی است که در طی آن دندانپزشک یا جراح دهان پس از بی حس کردن موضعی بافت ها، با جراحی به نام اسکالپل و یا لیزر، بافت اضافی را برش می زند و بر می دارد. سپس زخم با چند برخی بسته می شود. معمولا پس از جراحی، درد یا ناراحتی بسیار جزئی بوده و تنها مسکن معمولی بدون نسخه کفایت می کند. ظرف چند هفته بافتها کاملاً جوش خورده و التیام پیدا میکنند.
در بیشتر موارد عمل فرنکتومی را پس از درمان ارتودنسی و بستن فاصله دندان انجام می دهند. انجام فرنکتومی لب پیش از حرکت کردن دندان ها در درمان ارتودنسی ممکن است باعث شود بافت جوشگاه و جای زخم بماند در نتیجه مانع بسته شدن کامل فاصله شود. این که پس از بسته شدن فاصله بین دندان ها، جراح مقدار بافتی را که باید برداشته شود اندازه گیری کند، کار ساده تر و دقیق تری است و از برداشتن بیش از اندازه بافت فرنوم جلوگیری می کند. اگر فرنوم بیش از حد کوچک شود ممکن است یک سوراخ مثلثی شکل سیاه در محلی که در حالت طبیعی باید بافت لثه وجود داشته باشد باقی بماند.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Comments