متخصص ارتودنسی

بلاگ

2 minutes reading time (432 words)

آشنایی با انواع مشکلات بایت

Bite-Problems

به وضعیت بسته‌ بودن فکها، بایت گفته می‌شود و به موقعیت دندان‌ها و تماس آنها بر یکدیگر در هنگام بایت، اکلوژن گفته می‌شود. در صورتی که تماس دندان‌ها با یکدیگر نامناسب و غیر طبیعی باشد به آن مال اکلوژن گفته می‌شود. مال اکلوژن موجب مشکلاتی در تلفظ واژه‌ ها و اصوات، جویدن غذا و همچنین زیبایی چهره ایجاد می‌کند. همچنین مشکلاتی مانند ساییدگی و کوتاه شدگی دندانها، ترک‌ خوردگی و لب پر شدگی دندان‌ها و بسیاری از مشکلات دندانی دیگر ممکن است در اثر مال اکلوژن اتفاق بیفتد. برای اصلاح مال اکلوژن و پیشگیری از عواقب آن باید درمان ارتودنسی انجام داده و دندان‌ها را صاف و همراستا کنید.

در اینجا با انواع مشکلات بایت و ناهمراستایی دندان‌ها آشنا می‌شوید:


جلو زدگی دندان‌های جلویی بالایی یا اورجت
جلو زدگی دندان‌های جلویی علاوه بر این که زیبایی لبخند و چهره را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد، دندان‌ها را آسیب ‌پذیر می‌کند و احتمال شکستن آنها در هنگام بازی و یا زمین خوردن و یا حوادث دیگر زیاد می‌شود. مشخصه این مشکل بایت، قرارگرفتن دندان‌های جلوی بالایی با فاصله زیاد نسبت به دندانهای جلوی پایینی می‌باشد .

اوربایت
در اوربایت دندان‌های جلوی بالایی در هنگام بسته ‌بودن فکها بیش از اندازه پایین آمده و سطح زیادی از دندان‌های جلویی پایینی را می‌پوشانند. همچنین گاهی اوقات اوربایت باعث می‌شود دندان‌های جلوی پایینی با سقف دهان تماس پیدا کنند.

کراس بایت
در کراس بایت دندان‌های بالایی در سطح داخلی دندان‌های پایینی قرار می‌گیرد بنابراین ممکن است دندان‌ها ساییده شده و فک به صورت نامتقارن رشد کند.


اوپن بایت
در اوپن بایت عملکرد جویدن به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد چرا که در هنگام بسته ‌بودن فکها، دندان‌های بالایی و پایینی جلویی (اوپن بایت جلوی دهان) و یا عقبی (اوپن بایت عقب دهان) به یکدیگر نمی‌رسند. عوامل زیادی می‌توانند منجر به اوپن بایت شوند که از جمله آنها عادات دهانی نامناسب مانند مکیدن انگشت و فشار زبان می‌باشد.


کمبود فضا و به هم فشردگی دندان‌ها
در اثر کمبود فضای قوس دندانی، دندان‌ها نمی‌توانند همه با هم به صورت صاف و همراستا رشد کنند بنابراین بسیاری از آنها کج شده یا می‌چرخند و یا به کل از جای نامناسبی بیرون می زند . در صورتی که کمبود فضا زود شناسایی شود می‌توان با وسیله ارتودنسی به نام وسیع کننده کام، فک را پهن تر کرد. گاهی اوقات دندانپزشک ناچار به کشیدن دندان برای ایجاد فضا برای دندان‌های دیگر می‌باشد.

فاصله بین دندان‌ها
بر خلاف حالت قبلی ممکن است فضای فک بزرگ باشد و در نتیجه بین دندان‌ها فاصله ایجاد شود.


آندربایت
در آندربایت فک پایین جلوتر از فک بالا قرار گرفته و چانه جلوزده می باشد.

http://www.drwalkerortho.com/patient/common-bite-problems/

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
جمعه, 07 آبان 2024

Captcha Image

مطب های ارتودنسی دکتر مرتضی عشاق

چه موقع ارتودنسی کنیم

دانستنی های ارتودنسی

آیا می دانید اندازه دندانهای دائمی‌ ممکن است نسبت به اندازه فک خیلی بزرگ یا کوچک باشند؟ به عنوان مثال، اگر کودکی فک کوچک را از مادر و دندانهای بزرگ را از پدر به ارث برده باشد، دندانها در فک جا نمی‌‌شوند. آیا می دانید براساس پژوهشی که در نوجوانان 13-8 ساله ایرانی انجام شد، اصلی ترین علت ایجاد کننده ناهنجاری فکی، عقب بودن و کوچکی اندازه فک پایین می‌باشد؟

اطلاعات بیشتر

پرسش و پاسخ

آیا دستگاههای ارتودنسی موجب درد و ناراحتی می شوند؟

مرتضی عشاق درمانهای ارتودنسی دردی مانند درد تزریق ندارند بلکه فقط برای یک تا دو روز بعد از هر ویزیت، دندانها کمی حساس می شوند. به مرور که درمان ارتودنسی پیش می رود از این حساسیت نیز کاسته می شود. در مواردی که این حساسیت در 2-1 روز اول آزار دهنده باشد می توان از استامینوفن استفاده نمود. هر چند در این موارد اگر دارویی نیز مصرف نشود پس از سپری شدن 2-1 روز این حساسیت خود به خود برطرف می شود.

اطلاعات بیشتر

متخصص ارتودنسی
ortodonsi.com © 2020 All Rights Reserved. - Developer: MehdiEdalat.ir