متخصص ارتودنسی

بلاگ

2 minutes reading time (361 words)

آشنایی با اجزای براکت ارتودنسی

آشنایی با اجزای براکت ارتودنسی

از آنجایی که در بزرگسالی آگاهی و انگیزه افراد افزایش پیدا می کند و داشتن براکت در دهان برای فرد از نظر اجتماعی قابل قبول تر می شود، شمار بیشتری از افراد به دنبال ارتودنسی کردن دندانها به مطب ارتودنتیست مراجعه می کنند. افرادی که می خواهند ارتودنسی کنند برای رعایت دقیق دستورات ارتودنتیست بهتر است با قطعات مهم و اصلی براکت آشنایی داشته باشند.
براکت ارتودنسی در شرایطی که باید چند دندان حرکت داده شوند، استفاده می شود. براکت ضمایمی دارد که به سطح دندانها چسبانده می شوند و با استفاده از سیمی که از همه آنها عبور می کند به هم متصل می شوند و به این صورت نیرو به دندانها اعمال می شود. لیگاچور یکی از ضمایم براکت است که سیم را در اطراف براکت نگه می دارد.

براکت ارتودنسی با کمک ضمایم مختلفی که دارد، نسبت به ابزارهای غیر ثابت ارتودنسی مانند الاینرها، دامنه حرکتی بیشتری را ایجاد می کنند بنابراین مشکلات پیچیده تر و بزرگتر ارتودنسی را می توان به کمک آنها برطرف نمود. توجه داشته باشید ابزار ثابت ارتودنسی را خود بیمار نمی تواند از دهان خارج و یا تنظیم کند. در برخی موارد ممکن است استفاده از براکت ثابت توصیه نشود که دلایل آن به صورت زیر است:
در چه مواردی در درمان ارتودنسی از براکت ثابت استفاده نمی شود:
- کمبود انگیزه: باید بدانید همکاری کامل شما در درمان بسیار تاثیر گذار است. مسئولیت شما محدود به رعایت بهداشت دهان نمی شود بلکه باید الاستیک را طبق دستور پزشک استفاده کنید و طبق برنامه ریزی مشخص شده به ارتودنتیست مراجعه نمایید.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: افرادی که بهداشت دهانشان را مرتب رعایت نمی کنند نمی توان انتظار داشت در طول درمان ارتودنسی ثابت به رعایت بهداشت دهانشان پایبند باشند. در صورت عدم بهداشت مناسب به خصوص در ابزار ارتودنسی ثابت احتمال التهاب و عفونت لثه افزایش می یابد.
- همراستا نبودن دندانها بیش از حیطه عملکرد براکت: در موارد شدید خارج از ردیف بودن دندانها به علت مشکلات اسکلتی ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد و جراحی به درمانی که ممکن است نتایج آن پایدار نباشد ارجحیت پیدا میکند.

شکل- معرفی اجزاء براکت دندان بر روی تصویر

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
یکشنبه, 12 آبان 2024

Captcha Image

مطب های ارتودنسی دکتر مرتضی عشاق

چه موقع ارتودنسی کنیم

دانستنی های ارتودنسی

آیا می دانید اندازه دندانهای دائمی‌ ممکن است نسبت به اندازه فک خیلی بزرگ یا کوچک باشند؟ به عنوان مثال، اگر کودکی فک کوچک را از مادر و دندانهای بزرگ را از پدر به ارث برده باشد، دندانها در فک جا نمی‌‌شوند. آیا می دانید براساس پژوهشی که در نوجوانان 13-8 ساله ایرانی انجام شد، اصلی ترین علت ایجاد کننده ناهنجاری فکی، عقب بودن و کوچکی اندازه فک پایین می‌باشد؟

اطلاعات بیشتر

پرسش و پاسخ

آیا دستگاههای ارتودنسی موجب درد و ناراحتی می شوند؟

مرتضی عشاق درمانهای ارتودنسی دردی مانند درد تزریق ندارند بلکه فقط برای یک تا دو روز بعد از هر ویزیت، دندانها کمی حساس می شوند. به مرور که درمان ارتودنسی پیش می رود از این حساسیت نیز کاسته می شود. در مواردی که این حساسیت در 2-1 روز اول آزار دهنده باشد می توان از استامینوفن استفاده نمود. هر چند در این موارد اگر دارویی نیز مصرف نشود پس از سپری شدن 2-1 روز این حساسیت خود به خود برطرف می شود.

اطلاعات بیشتر

متخصص ارتودنسی
ortodonsi.com © 2020 All Rights Reserved. - Developer: MehdiEdalat.ir