متخصص ارتودنسی

بلاگ

2 minutes reading time (417 words)

علائم از بین رفتن مینای دندان و درمانهای آن

علائم از بین رفتن مینای دندان و درمانهای آن

مینای دندان سخت ترین ماده در بدن انسان است که روی دندانها را پوشانده و از آنها در مقابل آسیب ها و پوسیدگی دندان محافظت می کند. معمولا به مرور زمان به واسطه عادات غذایی و بهداشتی نامناسب این لایه محافظ دندان از بین می رود. دلایل از بین رفتن مینای دندان بیشتر اسیدی شدن محیط دهان و همچنین فشارهایی است که به آن وارد می شود (مانند دندان قروچه). در اینجا به عوارض و علائم فرسایش مینا و روشهای درمان آن می پردازیم.
اکنون که متوجه اهمیت مینای دندان شده اید، باید علائمی را بشناسید که نشان می دهند مینای دندانتان سالم است یا خیر. همچنین در اینجا با عوارض فرسایش دندان آشنا می شوید. علائم از بین رفتن مینای دندان به صورت زیر است:

علائم حل شدن مینای دندان
- حساسیت دندان
- زرد شدن و تغییر رنگ دندان
- ترک خوردن یا لب پر شدن
- ایجاد لکه های براق یا شفاف در دندان

شکل- در تصویر بالا شکل و ظاهر دندانها نشان دهنده از بین رفتن لایه میناست.

عوارض سایش و از بین رفتن مینای دندان
حساسیت دندان
شایعترین عارضه آسیب دیدگی مینای دندان حساس شدن دندانهاست. به خاطر کاهش لایه محافظ، دندانها نسبت به گرما و سرما (مثلا هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن یا قرار گرفتن خط لثه در معرض هوا) حساس می شوند.


زرد شدن دندانها
با فرسایش مینا ، دندانها به رنگ زرد دیده می شوند. در واقع در این حالت لایه مینا به قدری نازک شده است که لایه عاج (دنتین) که در زیر آن قرار دارد و زرد رنگ است، دیده می شود.


نامساوی بودن لبه های دندان
هنگامی که مینا حل می شود، لبه های دندان زبر و ناصاف می شوند. این وضعیت معمولا منجر به لب پریدگی و ترک خوردگی دندانها می شود.
ایجاد لکه های براق روی دندانها
لکه های صاف و براق در دندانها نشان دهنده فرسایش و از دست رفتن مواد معدنی هستند.



شکل- ایجاد پوسیدگی دندان (بخش سیاه رنگ در تصویر) به خاطر از بین رفتن لایه محافظ دندان (مینا)

افزایش احتمال پوسیدگی دندانها
هنگامی که لایه محافظ پوشاننده دندان را از دست می دهید، طبیعی است که دندانهایتان در معرض پوسیدگی قرار می گیرند.



ترک خوردگی و شکستگی دندانها
با ضعیف شدن لایه مینا ساختار دندانها تجزیه می شود. در نتیجه ترک و شکستگی در آنها بیشتر اتفاق می افتد.

شفاف شدن دندانها
هر چه لایه مینا نازکتر شود، دندان شفاف تر به نظر می رسد. همچنین ممکن است به خاطر از بین رفتن درخشش طبیعی مینا، دندان کدر دیده شود.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Related Posts

 

Comments 2

Guest - Ma on سه شنبه, 13 خرداد 1400 23:44

سلام.خسته نباشید.ممنون میشم راه های پیشگیری از این مشکل و درمان آن هم بفرمایید

سلام.خسته نباشید.ممنون میشم راه های پیشگیری از این مشکل و درمان آن هم بفرمایید
Guest - لیلی on یکشنبه, 25 بهمن 1399 23:52

سلام خسته نباشید ببخشید میخواستم بدونم امکان داره یک نفر دندونش رو با سوهان ناخن سوهان بکشه باعث از بین رفتن یا اسیب دیدن مینای دندانش بشه؟؟؟

سلام خسته نباشید ببخشید میخواستم بدونم امکان داره یک نفر دندونش رو با سوهان ناخن سوهان بکشه باعث از بین رفتن یا اسیب دیدن مینای دندانش بشه؟؟؟
Already Registered? Login Here
دوشنبه, 17 بهمن 2025

Captcha Image

مطب های ارتودنسی دکتر مرتضی عشاق

چه موقع ارتودنسی کنیم

دانستنی های ارتودنسی

آیا می دانید اندازه دندانهای دائمی‌ ممکن است نسبت به اندازه فک خیلی بزرگ یا کوچک باشند؟ به عنوان مثال، اگر کودکی فک کوچک را از مادر و دندانهای بزرگ را از پدر به ارث برده باشد، دندانها در فک جا نمی‌‌شوند. آیا می دانید براساس پژوهشی که در نوجوانان 13-8 ساله ایرانی انجام شد، اصلی ترین علت ایجاد کننده ناهنجاری فکی، عقب بودن و کوچکی اندازه فک پایین می‌باشد؟

اطلاعات بیشتر

پرسش و پاسخ

آیا دستگاههای ارتودنسی موجب درد و ناراحتی می شوند؟

مرتضی عشاق درمانهای ارتودنسی دردی مانند درد تزریق ندارند بلکه فقط برای یک تا دو روز بعد از هر ویزیت، دندانها کمی حساس می شوند. به مرور که درمان ارتودنسی پیش می رود از این حساسیت نیز کاسته می شود. در مواردی که این حساسیت در 2-1 روز اول آزار دهنده باشد می توان از استامینوفن استفاده نمود. هر چند در این موارد اگر دارویی نیز مصرف نشود پس از سپری شدن 2-1 روز این حساسیت خود به خود برطرف می شود.

اطلاعات بیشتر

متخصص ارتودنسی
ortodonsi.com © 2020 All Rights Reserved. - Developer: MehdiEdalat.ir