عقب بردن فک پایین با ورزش
جلو آمدگی فک چیست؟پروگناتیسم اصطلاحی است که به جلو آمدگی فک اشاره دارد. به این اصطلاح چانه دراز یا جلو آمده نیز گفته میشود. این شرایط معمولاً نشانه یک مشکل اساسی است اگر فکر میکنید فک شما جلو آمده است بایستی به ارتودنتیست یا جراح فک و صورت مراجعه نمایید. در افرادی که فک پایین آنها جلو است باید در اسرع وقت نسبت به عقب کشیدن فک پایین اقدام کنند چراکه در میان انواع ناهنجاری های دهان و دندان عدم قرارگیری دندان های دو فک بر روی هم و جلو بودن فک پایین یکی از موارد شایع و جدی است که منجر به بروز عارضه اندروبایت می شود.
تشخیص جلو آمدگی فک
در صورتی که فک پایین شما جلوتر از حدی که باید باشد پروگناتیسم ماگزیلا (جلو آمدگی فک بالا) وجود دارد. در پروگناتیسم دو فکی هر دو فک جلوتر از سایر اجزای صورت قرار میگیرد
علل بنیادی پروگناتیسم:
برخی افراد در حالی متولد میشوند که بدون داشتن هیچ شرایط خاصی فک بالا یا پایین آنها جلو آمده است و در دیگر افراد پروگناتیسم میتواند با یکی از شرايط زیر همراه باشد:
- 1.آکرومگالی
- 2.سندرم خال سلول پایه ای
- 3.اکرودیسوستوسیس
- آکرومگالی
این شرایط زمانی به وجود میآید که بدن هورمون رشد خیلی زیادی ترشح میکند که باعث میشود بافتهای شما خیلی بزرگ شود. با بزرگتر شدن فک پایین وقتی فرایند رشد آن به پایان می رسد فک خیلی جلوتر از آنچه باید باشد واقع شده است.
بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیه از هر یک میلیون نفری که متولد می شوند ۶۰ نفر این مشکل را دارند.
- سندروم خال سلول پایه ای
این شرایط ارثی نادری است که موجب بروز ویژگی های غیرعادی در چهره میشود از جمله بینی پهن، چشمانی که از یکدیگر دور هستند و ابرو های پهن و برآمده.
- اکرودیسوستوسیس
این مورد نیز یکی از شرایط بسیار نادر است که برخی افراد با آن متولد می شوند. این مشکل می تواند منجر به کوتاهی بازوها و پاها، مشکلات شنوایی، کوتاهی بینی، جلو آمدگی فک و عقب افتادگی ذهنی شود.
چند دلیل برای اینکه همین الان شروع به درمان فک جلوی خود کنید:
بعضیهای میگویند جلو بودن فک پایینشان بسیار خفیف است و در چهرهشان مشخص نیست. پس چه لزومی دارد پروسه درمان را شروع کنند؟ اگر این افراد پروسه درمان را شروع نکنند چه خطراتی آنها را تهدید میکند؟
- 1.خطر ساییده شدن استخوانهای فک و تحلیل رفتن بافت آن
- 2.خطر پوسیدگی دندان های ردیف پایین و بالا در اثر ساییدگی بدنه دندان ها به یکدیگر.
- 3.مشکل در تکلم طبیعی، صحبت کردن و تلفظ برخی حروف
- 4.بروز اختلالات گوارشی به دلیل جویدن ناقص مواد غذایی و در نتیجه دشواری هضم غذا در معده
- 5.کاهش زیبایی چهره که در نتیجه در اعتماد به نفس بیمار تاثیر خواهد گذاشت
- 6.به هم ریختن نظم دندان ها
درمان جلو افتادگی فک:
فک جلو را همان طور که پیشتر گفته شد میتوان با مراجعه به ارتودنتیست، جراح فک و صورت و یا با انجام یکسری حرکات ورزشی اصلاح کرد. لازم به ذکر است که اگر مشکل شدید فک داشته باشید حرکات ورزشی ممکن است به اندازه کافی تاثیر گذار نباشند.
پاسخ یکی از همکاران به برخی از سوالات شما:
- 1.اگر فک پایین جلوتر از فک بالا باشد و درمان نشود چه عوارضی دارد؟
در طولانی مدت میتواند باعث مشکلات مفصلی TMJ و مشکلات گوارشی شود. ضمناً در سنین بالا برای گذاشتن ایمپلنت نیز فرد ممکن است دچار مشکل شود.
- 2.اگر فک پایین جلوتر از فک بالا باشد امکان دارد فقط فک پایین جراحی شود؟
برای درمان نیاز به ارتودنسی ثابت به همراه جراحی فک است. برای اینکه جراحی در دو فک باشد یا خیر به رادیوگرافی و معاینه دندان ها نیاز دارد.
- 3.آیا درمان عقب بودن فک محدودیت سنی دارد؟
خیر. ولی هرچه سن فرد پایین تر باشد بهتر است. قبل از بلوغ با ارتودنسی و بعد از آن با ارتودنسی همراه با جراحی جلو بودن فک قابل اجرا است و طی مراحلی کاملاً اصلاح خواهد شد.
- 4.آیا انحراف فک پایین قابل درمان است؟
انحرافات استخوانی فک از طریق ارتودنسی به همراه جراحی فک و به صورت مشترک توسط متخصصین ارتودنسی و جراح فک صورت میپذیرد.
- 5.آیا جراحی فک بدون ارتودنسی امکان پذیر است؟
خیر. نتیجه مطلوبی بدون ارتودنسی به دست نمیآید. در جراحی فک تنها زمانی نتیجه مطلوب حاصل میشود که جراحی فک همراه با ارتودنسی انجام شود. اگر هر کدام از این دو به تنهایی در سنین بالا انجام شوند و نه به همراه یکدیگر درمانی حاصل نخواهد شد.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Comments