ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده
آیا شما درباره ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده اطلاعات کافی دارید؟ بسیاری از افراد تمایل دارند که ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده انجام دهند.
این افراد کسانی هستند که در ابتدا از روش ترمیمی کامپوزیت استفاده کرده اند ولی بعد متوجه شده اند که دندان هایشان احتیاج به ارتودنسی دارد. مراجعه به یک متخصص ارتودنسی خبره از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری می کند.
کامپوزیت یک لایه نازک است که برای ایجاد زیبای بر روی دندان ها نصب می شود. با کامپوزیت دندان مشکلاتی مانند شکستگی، فاصله بین دندانی، لب پر شدگی، بدرنگی دندان و غیره درمان می شود.
ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده قابل انجام می باشد. البته ممکن است در برخی موارد ارتودنسی ها با مشکلاتی مانند عدم جابجایی دندان های ایمپلنت شده ، آسیب رساندن بریج ها و روکش ها به دندان ها مواجه می شود.
روش های مختلف ارتودنسی
- 1-ارتودنسی ثابت: نصب در قسمت جلویی دندان ها
- 2-ارتودنسی لینگوال: نصب در قسمت پشت دندان ها
- 3-ارتودنسی متحرک: مانند بریس های نامرئی
بهترین نوع ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده کدام است؟
به نظر متخصص ارتودنسی بهترین گزینه برای ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده، استفاده از ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین می باشد. اما در برخی موارد نمی توان از ارتودنسی متحرک استفاده کرد و بر روی دندان ها ، ارتودنسی ثابت نصب می گردد. اینویزیلاین بریس های شفاف و متحرک هستند که بدونرساندن آسیب به کامپوزیت، می توانند دندان ها را صاف و مرتب کنند.
لازم به ذکر است ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده، نیازمند رسیدگی های بیشتر بهداشتی می باشد. در روش اینویزیلاین قالبی از دندان های فرد تهیه می شود. سپس پلاک های شفاف مخصوص در هر مرحله درمان در لابراتوار و با کمک تکنولوژی های پیشرفته تولید می شود. فرد باید هر دو تا 3 هفته یکبار، برای چکاپ و دریافت پلاک دندانی مرحله بعد به متخصص ارتودنسی مراجعه کند.
نکاتی درباره استفاده از ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده
- 1-کسانی که بریج، روکش و پرکردگی دندان هایشان سالم است، استفاده از روش درمانی ارتودنسی آسیبی به دندان هایشان وارد نمی کند. در حال حاضر روش های بسیار دقیقی برای نصب بریس وجود دارد که متخصص می تواند بریس ها را به آرامی از دندان جدا کند تا آسیبی به آنها نرسد.
- 2-ارتودنسی روی دندان های پر کرده، نیاز به معاینه دقیق تر دندان ها دارد. مواد مورد استفاده در پر کردن دندان نباید بر روی درمان ارتودنسی تاثیر بگذارد. برای نصب براکت بر روی دندان های پر کرده بزرگ، نیاز به رابربند می باشد. با اتصال رابربند به دور دندان، فضایی برای بندها و براکت ها ایجاد می شود.
- 3-روکش دندان در اغلب موارد برای پوشاندن پوسیدگی دندانی استفاده می شود که قابل درمان با روش پر کردن نمی باشد. در برخی موارد برای درمان دندان های شکسته و عصب کشی شده استفاده می شود.از چسب برای نصب براکت ها بر روی دندان های روکش شده، استفاده می شود. مراحل بعدی ارتودنسی مانند دندان های طبیعی انجام می شود.
- 4-بعد از ارتودنسی روی دندان های روکش یا کامپوزیت شده، لکه هایی به دلیل برداشتن بریس ها ایجاد می شود. امکان بلیچینگ روی دندان هایی که کامپوزیت شده، وجود ندارد. برای رفع تیرگی و لکه روی دندان، باید به متخصص مراجعه کنید.
- 5-کسانی که نیاز به ایمپلنت دندان دارند، بهتر است قبل از نصب ایمپلنت، درمان ارتودنسی را انجام دهند. ایمپلنت برای افرادی استفاده می شود که دندان خود را از دست داده اند و نیاز دارند یک دندان مصنوعی دائمی داشته باشند. ایمپلنت به استخوان فک وصل می شود و نمی توان در زمان استفاده از ارتودنسی آن را از دهان خارج کرد.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Comments