انواع ارتودنسی نامرئی - متخصص ارتودنسی دکتر مرتضی عشاق
به کارگیری انواع ارتودنسی نامرئی به شکل گستردهای مورد استقبال قرار گرفته است و اغلب افراد به دلیل نامرئی بودن این سیستم ارتودنسی استفاده از آن را ترجیح میدهند. تشخیص استفاده از آن به عهده متخصص ارتودنسی است و بهره گیری از مواد با کیفیت و مستحکم اهمیت ویژهای دارد. لذا در انتخاب متخصص ماهر و باتجربه باید دقت لازم را به کار برد.
ارتودنسی نامرئی و اهمیت به کارگیری آن
عواملی مانند افتادن دندانها، رشد غیر عادی استخوان فک باعث فاصله بین دندانها میشود. این فاصله علاوه بر ظاهر میتواند باعث مشکلاتی مانند بیماری لثه نیز گردد. جهت درمان این موضوع از ارتودنسی استفاده میشود. امروزه بزرگسالان و نوجوانان بجای بریسهای سیمی بیشتر طرفدار استفاده از انواع ارتودنسی نامرئی هستند و یکی از درمانهای شایع در کلینیکهای دندانپزشکی میباشد، زیرا در ارتودنسی نامرئی سیستمهای ارتودنسی قابل مشاهده نیست، از بریسهای سیمی استفاده نمیشود و فرد زمان کمتری را در مطب میگذارند و همچنین لازم نیست بیمار برای محکم کردن سیمها به مطب مراجعه کند. ارتودنسی نامرئی جدیدترین تکنولوژی در زمینه ارتودنسی است.
انواع ارتودنسی نامرئی و فواید آنها
بنا به گفته دکتر مرتضی عشاق متخصص ارتودنسی، انواع ارتودنسی نامرئی بطور کلی در دوسته ثابت و متحرک قرار میگیرند. اگر فرد خودش بتواند ارتودنسی را از دهانش خارج کند ارتودنسی متحرک و اگر نتواند آن را جابجا کند در دسته ارتودنسی ثابت قرار میگیرد. انواع ارتودنسی نامرئی برای کودکان مناسب نیست و عموما برای نوجوانان و بزرگسالان استفاده میشود زیرا به همکاری و مراقبتهای ویژه بیمار نیاز دارد. طول درمان نیز به شدت نابهنجاری بستگی دارد و توسط متخصص تعیین میشود.
انواع ارتودنسی ثابت:
ارتودنسی لینگوال: در این نوع از ارتودنسی سیمها پشت دندانهای بالا و پایین قرار میگیرند و از روی دندان قابل مشاهده نیست به همین جهت به آن ارتودنسی مخفی نیز گفته میشود. براکت(نگینهایی) که در ارتودنسی لینگوال به کار میرود از جنس فلز است. اما از آنجایی که در این نوع ارتودنسی فضای زیادی در دهان اشغال میشود و برای زبان آزاردهنده است محبوبیت زیادی ندارد. در عین حال نیز در صورت تجمع جرم در اطراف نگینها قابل مشاهده نیست و در ظاهر فرد مشکلی ایجاد نمیکند.
ارتودنسی با براکتهای سرامیکی: در این نوع از ارتودنسی از براکتهای با رنگ دندان استفاده میشود. عموما جنس براکت، پلاستیک یا سرامیک است و برای بیمار با هر نوع از ناهنجاری میتوان از این نوع ارتودنسی استفاده کرد. عموما این براکتها از براکتهای فلزی گرانتر هستند. این روش استحکام و ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای صحبت کردن هم اختلالی ایجاد نمیکند.
ارتودنسی متحرک:
ارتودنسی با پلاک شفاف: در این نوع از ارتودنسی از پلاکهای نامرئی بهره میگیرند و تشخیص استفاده از آن توسط متخصص ارتودنسی و پس از معاینه صورت میگیرد. بنا به نظر دکتر مرتضی عشاق متخصص ارتودنسی این روش برای دندان و لثه تحریک کمتری ایجاد میکند و روشی مناسب برای دندانهای پر ازدحام، کراس بایت، اوربایت و آندربایت است. در این نوع ابتدا از دندانها قالب گیری و سپس قالبی مناسب با دندانها ساخته میشود که براحتی هر زمانی که فرد بخواهد جهت حفظ بهداشت و سلامت دندانها میتواند آنها را خارج کند و از مسواک یا نخ دندان استفاده کند، در نتیجه احتمال پوسیدگی دندانها کاهش مییابد. البته محدودیت زمانی دارد و نهایت تا 4 ساعت در هر شبانه روز میتوان آن را از دهان خارج کرد. در صورت تشخیص متخصص و استفاده از این نوع ارتودنسی پلاکها باید هر دو الی سه هفته یکبار به وسیله بیمار تعویض شود. در این روش معمولا برای هر بیمار بین 18 تا 30 پلاک ساخته میشود که به شکل پی در پی استفاده میگردد. این نوع از ارتودنسی نیز به دلیل شفاف بودن پلاکها و امکان جابجایی طرفدار و محبوبیت بسیار زیادی دارد.
از جمله مزیتهای دیگر ارتودنسی نامرئی این است که متخصص با شبیه سازهای مجازی که به وسیله کامپیوتر در روند درمان انجام میگیرد به بیمار این امکان را میدهد که فرایند درمان و اصلاحات برنامه ریزی شده را به صورت سه بعدی مشاهده کند.
تجربه و مهارت متخصص ارتودنسی در زمینه ارائه خدمات و کیفیت مواد استفاده شده از نظر استحکام، دوام و تاثیرگذاری اهمیت ویژهای دارد. دکتر مرتضی عشاق متخصص ارتودنسی برای در جهت حمایت بیماران بهترین و بادوام ترین سیستم ارتودنسی نامرئی را به کار میگیرد .
مطالب مرتبط
نظرات
By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ortodonsi.com/